divendres, 25 de setembre del 2009

Del Villar a Moraira

Fa unes hores que ha acabat la Jornada d'inici de curs que el Servei d'Innovació i Qualitat Educativa ha organitzat per a tots els centres participants en el programa INTEGRA. La jornada ha tingut caràcter autonòmic i s'ha realitzat a Moraira, de 10 a 14 hores. Ací podeu consultar el programa.


Hem pogut presentar la nostra experiència del curs passat, hem conegut altres companys i companyes que també duen a terme aquest programa i hem arribat a la conclusió que, en el fons, no estem tan bojos d'encetar camins que ajuden els i les joves a trobar el seu lloquet en el món, que és gratificant ensenyar-los a pensar i que l'ensenyament, ara mateix, no només consisteix a transmetre coneixements, sinó que hi hem d'afegir moltes altres coses com valors i models de comportament -l'escola com a lloc segur per a molts-, perquè som el referent, en molts casos únic, d'educació, vulguem o no.
S'ha parlat de la cultura de la violència en què estem instal·lats actualment, dels desafiaments que davant això té l'escola, del fracàs escolar, de l'escola de pares, de la convivència als centres educatius, etc.
També s'ha posat damunt la taula la necessitat de salvar els entrebancs que apareixen a l'hora de posar en marxa els programes experimentals com aquest: la necessitat de més recursos econòmics i humans, l'estabilitat del personal capacitat per dur endavant aquesta feina no gens fàcil i la urgència de més oferta de tallers formatius per a l'alumnat, dins i fora dels centre.
Ací deixem tres fotos que il·lustren la nostra visita a terres de La Marina.



1 comentari:

Amparo ha dit...

Pues sí , fue una jornada muy agradable e interesante. Lo primero porque íbamos en buena compañía y lo segundo , porque escuchamos anécdotas , ideas y temas que nos ayudaron a entender mejor lo que hacemos y a seguir ilusionadas por ello.
La experiencia de explicar en público nuestro integra fue todo un rato , uno más de esta aventura¡¡¡
Gracias Bego y Nuria¡¡¡